Araz Étterem
Bezerics-Kristinus borduett vacsora

borvacsi

 

Egyedülálló borvacsoráinkat már sokak ismerik, de igazán soha nem ismerhetik ki, hisz minden alkalommal más és más borász és borvidék boraival tesszük különlegessé az estet. Ez alkalommal  a Bezerics Borászat, valamint a Kristinus Borászat boraival kalauzoljuk el kedves Vendégeinket a Balaton-felvidéki borvidékre és a Dél-Balatoni borvidékre.


Bezerics Borászat
  Kristinus Borászat

Borászatuk a Balaton és a Bakony ölelésében elhelyezkedő gyönyörű tájon, a Balaton-felvidéken, Keszthelyen található. 1997 óta boraikat palackban értékesítik. A szőlő telepítésétől, gondozásától a palackozásig minden munkát saját maguk végeznek és irányítanak. Kézi szürettel, szigorú terméskorlátozással, a hagyomány, a tisztelet és a korszerű borászati eljárások ötvözésével készülnek karakteres boraik. A borstílusuk kialakítását a Pogányvári szőlőhegy rendkívüli adottságainak érvényesítése vezérli. A Pannon beltavi üledék löszös, agyagos, vulkáni hamu rétegekkel szabdalt talaja  olyan a szőlőnek, mint  a „terülj-terülj asztalkám”, mindent megtalál benne. A Balaton és  az Alpok közelsége, a 15 %-os délnyugati lejtő, a 250-300 m tengerszint feletti magasság egyszerre eleganciával és kifinomultsággal ruházzák fel a boraikat, melyek között megtalálható minden: az illatos fehértől és rozétól a nehéz, testes fehérig; a botritisz látta édestől az új-hordós vörösborig.

header logo

 

A Balaton déli partjának lankáin fekvő borászat 7 éve készít díjnyertes borokat. A Kristinus Borbirtok a fine dining rajongóinak igényeit is kielégítő konyhával, egyedülálló módon moziteremmel, rendezvényhelyszínnel és 10 szobás Vinotellel is várja vendégeit. De nem csak azokra számítanak Kéthelyen, akik kifejezetten ezekért az élményekért érkeznek: szeretnék, hogy boraik a legértékesebb pillanatok tökéletes társaivá válhassanak. Kiemelt figyelmet fordítnak a bordói fajtáknak, melyeknek a kéthelyi dűlők tökéletes otthont adnak, így ezek továbbra is kiemelt fontosságú lesz a Kristinus vörösbor-szelekciójában. Borászuk Bordeaux-ban is szerzett tapasztalatot korábbi munkássága során, ennek köszönhetően valódi szakértelemmel, elkötelezettséggel és szeretettel fordul a fajták irányába, legyen szó cabernet sauvignon-ról, cabernet franc-ról vagy akár merlot-ról.logos 2

 

A kiváló borok mellé Barka Áron Chef de Cuisine, Kovács Gábor, a Magyar Sommelier Club elnöke és Kovács Ákos, az ARAZ Étterem igazgatója által közösen összeállított, a borokkal tökéletesen harmonizáló hatfogásos ételsorukat kínálják.

 

Időpont: 2016. szeptember 29. (csütörtök) 19:00-tól
Érkezés: 18:50-ig. Kérjük az érkezési időpont pontos betartását.


A borvacsora menüje

Bezerics Anekdota 2014 - Kristinus Olaszrizling 2015
Füstöltsonkás, körözött krémes fánkocskák

Bezerics Pátria 2014 - Kristinus Birtok Fehér 2014
Kukoricalevél alatt gőzölt süllő vörösbabkrémmel és zöldcitromos burgonyaropogóssal

Bezerics barrique Chardonnay 2014 - Kristinus Chardonnay 2015
Tanyasi jércerétes spárgakrémszósszal és egreslekvárral

Bezerics Rosé Cuvée 2015 - Kristinus Birtok Rosé 2015
„Crema Rosalinda”

Bezerics Shiraz 2013 - Kristinus Zweigelt 2011
Konfitált mangalica nyaka körtés tepsisburgonyával

Bezerics Pogányvári Deja Vu kései szüret 2009 - Kristinus Kéthelyi Merlot Icewine 2012
Fehércsokoládés piskóta költemény


Ár: 11.990 Ft/fő
A számla végösszegéhez 10% szervízdíjat számolunk fel.


Parkolás ingyenes a Nyár utcai mélygarázsunkban.
A korlátozott férőhely miatt előfoglalás szükséges.

 

Foglaljon most!

További asztalfoglalási lehetőségek:
Telefon: +36 1-815-1100
E-mail: araz@araz.hu