Araz Étterem
Gere Tamás&Zsolt - Kovács Nimród borduett vacsora

 

A 2018-as évben is folytatjuk a méltán már sokak által ismert hagyományunkat - rögtön két zseniális pincészet kíséretében. A Villányi Borvidék nemes képviselője a családi vállalkozásként működő Gere Tamás&Zsolt Pincészet, az Egri Borvidékről pedig Kovács Nimród Borászatának legkiválóbb borait kóstolhatják meg. Mindkét fél csodát művel. Palackba zárják a történelmet, a messzi időkbe visszanyúló hagyományokat, az időjárás pajkos játékát, a talaj ásványosságát, a szőlőszemek zamatát és azt a mérhetetlen gondoskodást, amellyel ezek a szőlőszemek feldolgozásra kerülnek.

 

Januári borduett honlapra


A családi vállalkozásként működő Gere Tamás & Zsolt Pincészet évtizedek óta foglalkozik hagyományos és nemzetközi szőlőfajták termesztésével és feldolgozásával Magyarország legdélebbi és egyben legnépszerűbb történelmi borvidékén, a Villányi Borvidéken. Az első saját palackozású borukat 1988-ban hozták forgalomba, mely révén mára már az ország legismertebb pincészeteinek egyikévé váltak. Gere Tamás neve egyet jelent a piacon a kiemelkedő minőséggel. A kisebb mennyiségben termesztett Olaszrizling és a Hárslevelű Nagyharsány és Siklós dűlőiben teremnek. Villány legfontosabb hagyományos kékszőlői a Kékoportó és a Kékfrankos mellett a világszerte népszerű Pinot Noir, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc és a Merlot is igen jelentős szerepet játszanak a fajtaválasztékukban. A legnagyobb hangsúlyt mégis az őshonos fajták a Hárslevelű és Kadarka, valamint a 2014-ben Villány zászlósborává avanzsált Cabernet Franc kapja.

A Kovács Nimród Borászat Eger történelmi részén, a Verőszala utcai pincesoron található. Már a 18. században százával voltak présházak a városban, éppen olyanok, mint borászatuk hét összefüggő épülete. A Kovács Nimród Borászat a 21. század technológiai vívmányait maximálisan kihasználva és a több száz éves hagyományt követve készíti világszínvonalú borait. Mivel Eger adottságai a világ nagy borvidékei közül leginkább Burgundiához vagy Kalifornia hűvösebb régióihoz hasonlíthatóak, olyan fajtákat telepítettek, melyek itt érzik otthon magukat. A hűvösebb bortermelő vidékek nemzetközi fajtáin kívül – mint a Chardonnay, a Pinot Noir, a Syrah, a Merlot és a Cabernet Franc, büszkék a hagyományos magyar borokra, a Furmintra és a Kékfrankosra is.

 

 

Várjuk Önöket:
2018. január 25-én csütörtökön, 19 órakor
(Érkezés: 18:50-ig)

 

A kiváló borpárosok mellé Barka Áron Chef de Cuisine, Kovács Gábor, a Magyar Sommelier Club elnöke és Kovács Ákos, az ARAZ Étterem igazgatója által közösen összeállított, a borokkal tökéletesen harmonizáló hatfogásos ételsorukat kínálják.

Menüsor:

Gere Hárslevelű 2015 - Kovács Nimród Furmint 2014 Grand Cru
Libamáj shot roppanós tepertővel

Gere Zsolt Gentleman 2016 - Kovács Nimród Syrah
Tatár beefsteak vaníliás kaláccsal

Gere Tamás és Zsolt Pinot Noir 2012 - Kovács Nimród Cool Noir 2013
Sült paprikakrémleves gidabatyuval

Gere Zsolt Ficsúr 2015 - Kovács Nimród Rhapsody 2014
Bárány szőlőlevélben hajdinapogácsával és sült fokhagymapürével

Gere Tamás és Zsolt Franc 2009 - Kovács Nimród Superior 2013
Argentin hátszín és vörös tonhal duója gratinírozott burgonyával, kínai kellel és póréhagymamártással

Gere Tamás és Zsolt Aureus 2009 - Kovács Nimród NJK. Grand Cru 2011
Meggyes madártej mini zserbóval


Ár: 11.990 Ft/fő
A számla végösszegéhez 10% szervizdíjat számolunk fel.


A korlátozott férőhely miatt előfoglalás szükséges! Asztalfoglalás:
Telefon: +36 1-815-1100
E-mail: araz@araz.hu
Parkolás ingyenes a Nyár utcai mélygarázsunkban.