Araz Étterem
Bolyki-Lelovits borduett vacsora

 

bvacsora


Még emlékeinkben él januári borvacsoránk fogásainak íze, a borok gyümölcsös zamata... de aki ott volt, tudja, hogy a borvacsora ennél sokkal több. Egy új élmény, új ismeretek, és ami talán a legfontosabb - ezen a napon egy kicsit mindenki szakértővé válhat, egy egészen más szemszögből közelíthet a borhoz. Február 22-én az Egri és a Villányi borvidék borai sorakoznak fel - Bolyki János és Lelovits Tamás kezeinek munkája.


A Bolyki Pincészet a történelmi Egri borvidék borászatai között sorakozik fel. A borvidék szőlő- és borkultúrája közel 1000 éves múltra tekint vissza, hisz Eger városának kb. 10. századi alapítását követően a szőlőtermesztés valószínűleg már a 11. században meghonosodott a környéken. Az Egri borvidék a szőlőfajtákat tekintve alapvetően rendkívül sokszínű, így Bolyki János – aki kisgyermekkora óta, édesapját követve különösen kötődik a szőlőhöz – szintén számtalan szőlőfajtáról gondoskodik mindodáig, amíg kiváló nedűként asztalunkra nem kerülnek. 2003 óta készít borokat és már az első Bikavére 2006-ban Bordeaux-ban a Borok Olimpiáján ezüstérmet kapott.

A tüzes vörösborairól és modern technológiájáról híres Villányi borvidék nemes képviselője ezennel Lelovits Tamás családi pincészete. 2000-ben kezdtek el tudatosan borászattal foglalkozni és mondhatni egy életre megszállottak lettek. Lelovits Tamás szavaival élve, a borászatban „sok titok nincs: a minőséghez munka és szakértelem, odafigyelés kell és egy csipetnyi jókedv. Ha a boraimmal dolgozom, mosolyog a lelkem.” Az évek múlásával Lelovits Tamás neve egyre gyakrabban fordul elő borbarátok körében, egyre több versenyen, teszten szerepel kiválóan. 2006-os Merlot-ja előbb Magyarország legjobb újbora lett, majd 2008-ban VinAgora ezüstérmet kapott.


A kiváló borpárosok mellé Barka Áron Chef de Cuisine, Kovács Gábor, a Magyar Sommelier Club elnöke és Kovács Ákos, az ARAZ Étterem igazgatója által közösen összeállított, a borokkal tökéletesen harmonizáló hatfogásos ételsorukat kínálják.

 

Várjuk Önöket:
2018. február 22-én csütörtökön, 19 órakor
Érkezés: 18:50-ig

 

Menüsor:
Bolyki Királyleányka 2016 - Lelovits Ottonel Muskotály 2017
Szárnyasmájfalatka fűszeres burgonyaropogóssal

Bolyki Rosé 2017 - Lelovits Rosé 2017
Gránátalmás céklasaláta makrélával

Bolyki Indián Nyár 2016 - Lelovits Portugieser 2017
Fűszeres paradicsomleves érlelt sajtropogóssal

Bolyki Merlot Szűretlen 2015 - Lelovits Meglepetés 2015
Bébi pulyka sütve-főve cseresznyebabos karalábérétessel és gőzölt kenyérrel

Bolyki & Bolyki Bikavér Superior 2015 - Lelovits Franc 2015
Szalonnás dámvad „rosszasszony módra” füstölt búzával és kolompérral

Bolyki Bikavér Szűretlen 2015 - Lelovits Ákos 2011
Jeges révület - forró álommal

 

Ár: 12.990 Ft/fő
A számla végösszegéhez 10% szervizdíjat számolunk fel.

 

A korlátozott férőhely miatt előfoglalás szükséges! Asztalfoglalás:
Telefon: +36 1-815-1100
E-mail: araz@araz.hu
Parkolás ingyenes a Nyár utcai mélygarázsunkban.