Araz Étterem
Figula-Merfelsz borduett vacsora

f mbv


Március 22-én a Figula Pincészet a Pannon táj ékköveként emlegetett Balaton régió borait és a Merfelsz Pince a szekszárdi dűlők nektárját hozzák el nekünk. 
A kiváló borpárosok mellé Barka Áron Chef de Cuisine, Kovács Gábor, a Magyar Sommelier Club elnöke és Kovács Ákos, az ARAZ Étterem igazgatója által közösen összeállított, a borokkal tökéletesen harmonizáló hatfogásos ételsorukat kínálják.

 

 


Várjuk Önöket:
2018. március 22-én csütörtökön, 19 órakor
Érkezés: 18:50-ig

 

Figula Pincészet
A Figula Pincészet 1993-ban alakult a Pannon táj ékköveként emlegetett Balaton régióban. Szőlőskertjeik Balatonfüreden, Balatonszőlősön, Pécselyen, Csopakon és Tihanyban találhatóak. A pincészet fő profilja a fehérbor - így a szőlőültetvények 80%-án fehérszőlőt termesztenek - valamint a termőhelyi sajátosságok kihasználásával egy egyedi pincestílus kialakítása. Sikerük a hagyományok és a legkorszerűbb technológiai eljárások ötvözésében rejlik. A legmagasabb minőség elérése érdekében a szőlő gondozásától a borok palackozásáig minden folyamatot a család végez, illetve felügyel.

 
Merfelsz Pince
A szekszárdi születésű Merfelsz Gábor társával, Arató Krisztinával 1999-ben határozták el magukat a borászat iránt. A kiemelkedő minőség, a valamivel magasabb ár, de a jó ár-érték arány alapján boraikat a NECTAR SEXARDIQUE® borcsaládba sorolják. Az elnevezés Liszt Ferenctől származik, aki többször is vendégeskedett a Szekszárd központjában álló Augusz-házban. Liszt Ferenc leveleiben „nectar sexardique”-ként emlegette a számára oly kedves szekszárdi vörösbort. Ez a tökéletes kifejezés, mellyel körül lehet írni a Merfelsz Pince által készített borok jellegzetességét, hisz a szekszárdi dűlőkben termett kiváló szőlők nektárját zárják palackba.


Menüsor:
Figula Olaszrizling 2017 - Merfelsz Lady R 2017
Juhtúrós pogácsa fokhagymás krémsajttal és ajókával

Figula Bella Róza 2016 - Merfelsz Siller 2016
Tésztába bújt harcsa, paprikásan

Figula 3 2016 - Merfelsz Tűzvirág 2015
Krémes gyöngytyúk raguleveske

Figula Merlot 2015 - Merfelsz Doppio 2015
Majorannás májjal göngyölt mangalica, vörösborban párolva, dödöllével

Figula Öreghegy Cabernet Sauvignon 2015 - Merfelsz PRIMA VOLTA 2013
Fűszeres-füstös, pikáns ír marharostélyos fóliás burgonyával és sütőtökkel garnírozva

Figula Merlot válogatás 2015 - Merfelsz Petit Tsokoláta 2015
Csokoládés tápiókapuding paszternákropogóssal


Ár: 12.990 Ft/fő
A számla végösszegéhez 10% szervizdíjat számolunk fel.
A korlátozott férőhely miatt előfoglalás szükséges!


Asztalfoglalás:
Telefon: +36 1-815-1100
E-mail:
araz@araz.hu
Parkolás ingyenes a Nyár utcai mélygarázsunkban.